GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért érzékeny a fogam a fogtömés után is?

Sokszor teszik fel a páciensek ezt a kérdést.

Mivel a töméseket a fogorvos legtöbbször élő fogszövetbe készíti, ezért a fog reagál a beavatkozásokra. Máshogy nem tud jelezni, csak fájdalommal, mivel csak fájdalom érző idegvégződések vannak a fogakban.

A fogtömés készítésekor a fogszövetet pereparáljuk, mikrosebek keletkeznek, illetve a fogtöméseket kémiai eljárással készítjük. Ezek az ingerek okozzák, hogy a fog még a tömés után is néhány napig, hétig érzékeny. Az élő fogszövetnek idő kell, míg a saját anyagából is védőgátat épít fel, gyógyul.


Gyökérkezelt a fogam, mi fáj akkor?

Valóban gyökérkezeléskor a csatornában lévő erek , idegek helyét töltjük fel gyógyszerrel.

Ott fájdalom nem keletkezhet. Ami fáj ilyen esetekben az a csonthártya, és a körülötte lévő szövetek gyulladása.


Mi okozza a rossz leheletet?

Mi okozza a köznapi nevén a "szájszagot", finom kifejezéssel a rossz leheletet? Ennek a leggyakoribb oka a fogakon megtelepedő lepedék, biofilmből képződő fogkő. A fogkőben mikroorganizmusok százezrei telepednek meg, élő, működő kolóniát létrehozva a szájüregben. Ezen kolóniák anyagcsere termékei leginkább savas kémhatású anyagaival pusztítják a fogak felszínét, ínygyulladást okoznak, és pusztul a fogakat tartó csontszövet is. Ebben a "gyárban" képződő anyagoknak szaguk van, ami rossz lehelethez vezet. Ezen a fogmosás sem segít, hiszen a mikroorganizmus telepek ott maradnak a fogfelszínen, és tovább termelik a melléktermékeiket.

Szeretne megszabadulni a rossz lehelettől?

Szeretné, ha fogai szépen csillognának?!

Kérjen időpontot professzionális fogtisztításra, és tanácsadásra!

Gyógyítható-e a fogínysorvadás?

A mai fogorvoslásban az egyik legmodernebb készülék a Watrelase express készülék. Ez a kolléga ötvözi magában a sebészi, és soft lézerek előnyös tulajdonságait. A fogászat számos területén használjuk az üregalakítástól, a gyökérkezeléseken, a fogágykezeléseken át egészen az implantációig. Rendelőnkben leggyakrabban a lézeres tasak-, és fogágykezelésben használjuk. Gyorsabb gyógyulás, minimális fájdalom, maximális fertőtlenítés, biostimulálás, ezek a tulajdonságai segítenek a beteg fogágy, illetve ínysorvadás gyógyításában. Amennyiben önnek is szüksége van erre a kezelésre jelentkezzen be konzultációra a 16.kerületi rendelőnkben +36303233579-es számon vagy Óbudai rendelőnkbe a +36703233579 -es számon!!