Körhíd, Híd, Korona

Mi a körhíd?

A körhíd, nevével ellentmondva nem kör alakú, sokkal inkább parabola. A nevét onnan kapta, hogy körbeveszi egy állcsonton belül az összes, illetve szinte az összes fogat. Körhídnak akkor nevezik, ha a foghiányokat is pótolva egy állcsontra (vagy a felső, vagy az alsó) vetítve egybe készítik. Ily módon a funkciója a foghiányok pótlásán kívül a maradék fogak sínezése is.

Mikor készítünk körhídat?

Körhídat akkor készítünk, ha a foghiányokat a fogak száma, illetve a hiányok elhelyezkedése miatt csak egybeöntött körhíddal lehet pótolni. Illetve, ha a fogak mozgathatóságának a megfékezésére ezzel a beavatkozással a fogakat össze lehet sínezni.

Mi a körhíd készítésének a menete?

A kezelés előtt mindenképp OP (orthopantomograf) rtg felvételt készítünk, ahol megnézzük a fogak, illetve a csont állapotát. A felvétel és a szájvizsgálat alapján elkészítjük a kezelési tervet, amit a pácienssel egyeztetünk. A fogakat ezek után beérzéstelenítjük, majd preparáljuk (rendelőnkben a fogágy védelme érdekében vállas előkészítéssel preparálunk). A preparálás után lenyomatot veszünk mindkét fogsorról, majd a harapást rögzítjük. A fogtechnikai laborban a lenyomatok alapján megmodellezik a fogsorokat, majd elkészítik a körhíd vázát. A vázat rápróbáljuk a preparált fogakra, majd ezután a labor elkészíti a teljesen élethű, és esztétikus fogakat. Az elkészült körhidat biokompatibilis anyaggal a szájba cementezzük.

A preparálás után a munka elkészültéig a csonkokat fluoridos védelemmel látjuk el, igény esetén ideiglenes koronákat készítünk.

Milyen anyagból készül a körhíd?

A körhídjaink, hídjaink, koronáink allergiamentes fémvázból és teljesen élethű porcelán leplezéssel, illetve korszerű technológiával fémmentes cirkon vázra élethű porcelán leplezéssel készülnek.

Mennyibe kerül?

Egy fog most, allergiamentes fémből teljesen élethű porcelán leplezéssel 67.000 Ft, ezt kell megszorozni az elkészítendő fogak számával.

Példa: Önnek felül a jobb felső hatostól a bal felső hatosig kell készíteni körhidat porcelán leplezésű fémkerámiából, ez összesen 12 fog, tehát 12x67.000 Ft-ba fog kerülni, nem számít, hogy közben hány foga hiányzik.

Nincsenek rejtett költségek!

Mit tartalmaz az ár?

A körhíd készítésének az ára az érzéstelenítést (függetlenül az érzéstelenítő adagjától), a preparálást,a csonkon szükséges kisebb cementtöméseket, a lenyomatot, a fluoridos csonkvédelmet, a próbákat, a ragasztást tartalmazza.

Amit nem tartalmaz az ár:

Az ideiglenes fogpótlást, az esetleg szükséges gyökérkezelést, gyökértömést, a csonkfelépítést. Ezekről az első vizsgálatkor kezelési tervet és árajánlatot adunk.

Vagy kérjen időpontot telefonon:

XVI. kerület Bökényföldi út:+3616094916, +36303233579

Óbuda Szőlő utca: +36703233579