Gyakran fejfájás gyötri, fáradtan ébred?

2012.10.01 15:58

Most feltehetik a kérdést! Hogy kerül a fejfájás, meg a fáradtság egy fogászati oldalra, azon kívül, hogy a fogak is a fejen találhatók meg? Nagyon is sok összefüggés van!

Sokan nem is tudják, hogy álmukban a napi stresszt feldolgozandó éjszaka is "rágódnak" a problémáikon, megoldandó élethelyzetükön. Ez kórosan terheli meg a fogazatot, és a rágóizomzatot is. Azt hihetnénk, hogy éjszaka az izomzatunk ellazul, megpihen, de az állandó, nem funkcióval összefüggő állkapocsmozgással a nyaki szakasz vázizmait is megterthelik ezek a "parafunkciós" mozgások. Így reggel fáradtan ébredünk, és a vállzónában, illetve a halántéktájon lévő izmok feszessége, görcse miatt gyakran szenvedhetünk megmagyarázhatatlan fejfájásoktól.

Egy éles szemű szakember ennek a tüneteit nagyon hamar felfedezheti egy alapos szájvizsgálat során. A fogakon ennek a következők a tüneteik: a fognyakakon lévő kopások nagy száma mutatja, hogy valaki éjszakánként, vagy napközben sem pihenteti az állkapcsait, fogait. A túlzott terheléstől a fognyakakon (ahol a legvékonyabb a zománcréteg) a zománc lepattan, és ennek a tovább koptatásához még hozzásegít a rossz fogmosási technika is.

 

Ezen a problémán könnyen lehet segíteni NTI-TSS készülék használatával. Ez nem egy klasszikus éjszakai harapásemelő, hanem segít, hogy a rágóizmokat, a rágó segédizmokat a készülék viselésekor (föleg éjszaka) ellazítsa. A készüléket egy sablon segítségével a fogászati rendelőben mindenkinek egyénileg a fogaira adaptáljuk.

Ingyenes konzultációért keresse rendelőnket!

Bejelentkezés: +36303233579