Kezelések

Teljes körű fogászati ellátást nyújtunk kedves pácienseinknek. Ezen az oldalon olvashat további információt szolgáltatásainkról és eljárásainkról a diagnosztika, prevenció, szájsebészet területén. A fogfehérítési  módszereinkről is itt olvashat. Amennyiben kérdése adódna, keressen fel minket, szívesen válaszolunk bármilyen kérdésre.

 

Fogtömések

A fogak szuvasodás, vagy kopás, sérülés következtében fennálló anyaghiányait pótoljuk korszerű UV-fényre keményedő anyagokkal. Ezen eljárás során kitisztítjuk az üreget, illetve megfelelő formát hozunk létre a tömés elkészítéséhez törekedve a minimális foganyag eltávolítására, majd bonding technikával fogszínű kompozitot használva kipótoljuk a hiányzó részt.

Gyökérkezelés

Ezt az eljárást akkor alkalmazzuk, amikor a fogbél is károsodott mély szuvasodás, vagy sérülés, illetve fertőzés következtében. Az eljárás célja, hogy a fogbél maradékait, illetve a baktériumokat eltávolítsuk a gyökércsatornából, és feltöltsük antiszeptikus anyaggal, lezárva így a külvilágtól. Ez a kezelés néha több alkalmas találkozást igényel a fogorvossal.

Rögzített pótlás

  • Korona

Ezen eljárás során a 1 fog sérülésénél, vagy szuvasodás miatt károsodott fognál, illetve esztétikai okok miatt az aktuális fogra "koronát" készítünk, aminek alakja modellezi az eredeti fog formáját. A kezelés során a többi fogat nem szükséges preparálni. A fog koronai részét megfelelő formájúra preparáljuk, majd lenyomatot veszünk, és a fogtechnikai laborban elkészítik a koronát. Ennek anyaga lehet fémkerámia, illetve CAD-CAM technikával készített cirkonvázas kerámia korona. Mindkettő esztétikai élményben a természetes hatást kelti. Az elkészült koronát speciális anyaggal a restaurálandó fogra cementezzük.

  • Hídpótlás

A kezelés során az elvesztett, hiányzó fogat, vagy fogakat pótoljuk a maradék fogak rögzítésre való felhasználásával. Az eljárás során a hiányzó fog, vagy fogak előtt, illetve mögött lévő fogakat preparáljuk, mintegy hídpillérként felhasználva. Lenyomatkészítés után a fogtechnikai labor elkészíti a hidat, amelyet cementezéssel rögzítünk a pillérfogakra. Anyaga lehet a koronákéhoz hasonlóan fémkerámia, vagy cirkonvázas kerámia.

  • Inlay, onlay (betét)

Ezt az eljárást mély, nagy kiterjedésű tömések elkészítése helyett ajánljuk. Az üreg preparálása után lenyomatot veszünk, és a fogtechnikai labor elkészíti a tömést, amit a fogorvos speciális ragasztóval rögzít a fogba. Előnye, hogy tartósabb, mint egy hagyományos tömés.Anyaga lehet, kerámia, illetve kerámiaerősítéses kompozit, arany.

  • Kerámiahéj (porcelánhéj)

Ezt az eljárást elsősorban esztétikai restaurációkra alkalmazzuk, amikor a fog formája (főleg a front fogak), színe nem megfelelő. Alkalmazható még a fogkorona törésekor, sérülésekor. A zománcban történik a preparáció, majd lenyomatvétel után a fogtechnikai labor készíti el a héjat, amit a fogorvos speciális ragasztóval rögzít a fogra.

Kivehető pótlás

Ezt a fogpótlás típust abban az esetben alkalmazzuk, ha a páciens elvesztette az összes fogát (teljes lemezes fogpótlás), illetve hídkészítésre alkalmatlan pozícióban vannak a megmaradó fogai (részleges lemezes pótlás). A fogpótlás a páciens szájába részleges pótlás esetében különböző mechanikai rögzítőeszközökkel, kapcsokkal rögzül a megmaradó fogakhoz, illetve teljes fogatlanság esetén a száj anatómiai képleteit használjuk fel a fogmű rögzítésére. Ez a fogpótlás fajtát a páciens el tudja távolítani a szájából.

 

Implantátum (műgyökér beültetés)

Ezen eljárás esetében a hiányzó fog, vagy fogak helyére a csontba műgyökeret ültetünk be sebészi módszerekkel, ami a hiányzó fogat modellezi. A legkorszerübb implantátumok ma már gyökérformájúak, amelyeknek a biomechanikai tulajdonságai megközelítik a természetes fogakét. A beültetett műgyökerekre készítjük el a rözített, illetve az implantátummal stabilizált kivehető fogpótlást. Az implantátum anyaga speciálisan felületkezelt titán.

 

Fogfehérítés

A kezelés során a fogzománc felületére (előzetes ínyvédő anyag felhelyezése után) speciális oxigenizáló anyagot helyezünk fel, amit megfelelő hullámhosszúságú UV-fénnyel aktiválunk. A kezelés 2x, 3x15 percig tart a kívánt eredmény eléréséig. Az eljárás során 7-8 árnyalatot is világosodhat a fog. A kezelés után természetes, hogy a fogak néhány napig érzékenyek maradnak, illetve a kezelés után 2-3 hétig festékanyagot tartalmazó ételek, italok fogyasztása nem ajánlott, mivel visszaszinezheti a fogakat.

Képgaléria: Ajánlat