Általános kezelések

Teljes körű fogászati ellátást nyújtunk kedves pácienseinknek. Ezen az oldalon további információ olvasható szolgáltatásainkról és eljárásainkról a diagnosztika, prevenció, szájsebészet területén. A fogfehérítési módszereinkről is itt olvashat.

Amennyiben kérdése adódik, keressen minket elérhetőségeinken, szívesen válaszolunk bármilyen kérdésre. Írjon emailt vagy hívja a Budapest XVI. kerületi rendelőnket a  +36303233579, vagy az óbudai rendelőnket a +36703233579 telefonszámon.

Fogtömések

A fogak szuvasodás, kopás vagy sérülés következtében fennálló anyaghiányait pótoljuk korszerű UV-fényre keményedő anyagokkal. Ezen eljárás során kitisztítjuk az üreget, illetve megfelelő formát hozunk létre a tömés elkészítéséhez törekedve a minimális foganyag eltávolítására. Bonding technikával fogszínű kompozitot használva kipótoljuk a hiányzó részt.

Miért érzékeny a fogam a fogtömés után is?

Sokszor teszik fel a páciensek ezt a kérdést.

Mivel a töméseket a fogorvos legtöbbször élő fogszövetbe készíti, ezért a fog reagál a beavatkozásokra. Máshogy nem tud jelezni, csak fájdalommal, mivel csak fájdalom érző idegvégződések vannak a fogakban.

A fogtömés készítésekor a fogszövetet pereparáljuk, mikrosebek keletkeznek, illetve a fogtöméseket kémiai eljárással készítjük. Ezek az ingerek okozzák, hogy a fog még a tömés után is néhány napig, hétig érzékeny. Az élő fogszövetnek idő kell, míg a saját anyagából is védőgátat épít fel, gyógyul.

Gyökérkezelés

Ezt az eljárást akkor alkalmazzuk, amikor a fogbél is károsodott mély szuvasodás, sérülés, illetve fertőzés következtében. Az eljárás célja, hogy a fogbél maradékait, illetve a baktériumokat eltávolítsuk a gyökércsatornából, és feltöltsük antiszeptikus anyaggal, lezárva így a külvilágtól. Ez a kezelés néha több alkalmas találkozást igényel a fogorvossal.

Gyökérkezelt a fogam, mi fáj akkor?

Valóban gyökérkezeléskor a csatornában lévő erek , idegek helyét töltjük fel gyógyszerrel.

Ott fájdalom nem keletkezhet. Ami fáj ilyen esetekben az a csonthártya, és a körülötte lévő szövetek gyulladása.

Rögzített pótlás

  • Korona

Ennél az eljárásnál a fog sérülésénél, vagy szuvasodás miatt károsodott fognál, illetve esztétikai okokból kifolyólag a fogra koronát készítünk, aminek alakja modellezi az eredeti fog formáját. A kezelés során a többi fogat nem szükséges preparálni. A fog koronai részét megfelelő formájúra preparáljuk, majd lenyomatot veszünk, és a fogtechnikai laborban elkészítik a koronát. Ennek anyaga lehet fémkerámia, illetve CAD-CAM technikával készített cirkonvázas kerámia korona. Mindkettő esztétikai élményben a természetes hatást kelti. Az elkészült koronát speciális anyaggal a restaurálandó fogra cementezzük. 

Bővebben itt olvashat róla

  • Hídpótlás

A kezelés során az elvesztett, hiányzó fogat pótoljuk a maradék fogak rögzítésre való felhasználásával. Az eljárásban a hiányzó fog előtt és mögött lévő fogakat preparáljuk, mintegy hídpillérként felhasználva. Lenyomatkészítés után a fogtechnikai labor elkészíti a hidat, amelyet cementezéssel rögzítünk a pillérfogakra. Anyaga lehet a koronákéhoz hasonlóan fémkerámia vagy cirkonvázas kerámia.

Bővebben itt olvashat róla

  • Inlay, onlay (betét)

Ezt az eljárást mély, nagy kiterjedésű tömések elkészítése helyett ajánljuk. Az üreg preparálása után lenyomatot veszünk és a fogtechnikai labor elkészíti a tömést, amit a fogorvos speciális ragasztóval rögzít a fogba. Előnye, hogy tartósabb, mint egy hagyományos tömés. Anyaga lehet, kerámia, illetve kerámiaerősítéses kompozit, arany.

  • Kerámiahéj (porcelánhéj)

Ezt az eljárást elsősorban esztétikai restaurációkra alkalmazzuk, amikor a fog formája (főleg a front fogak), színe nem megfelelő. Alkalmazható még a fogkorona törésekor, sérülésekor. A zománcban történik a preparáció, majd lenyomatvétel után a fogtechnikai labor készíti el a héjat, amit a fogorvos speciális ragasztóval rögzít a fogra. 

Bővebben itt olvashatsz róla

Kivehető pótlás

Ezt a fogpótlás típust abban az esetben alkalmazzuk, ha a páciens elvesztette az összes fogát (teljes lemezes fogpótlás), illetve hídkészítésre alkalmatlan pozícióban vannak a megmaradó fogai (részleges lemezes pótlás). A fogpótlás a páciens szájába részleges pótlás esetében különböző mechanikai rögzítőeszközökkel, kapcsokkal rögzül a megmaradó fogakhoz, illetve teljes fogatlanság esetén a száj anatómiai képleteit használjuk fel a fogmű rögzítésére. Ez a fogpótlás fajtát a páciens el tudja távolítani a szájából.

Implantátum (műgyökér beültetés)

Ezen eljárás esetében a hiányzó fog helyére a csontba műgyökeret ültetünk be sebészi módszerekkel, ami a hiányzó fogat modellezi. A legkorszerűbb implantátumok ma már gyökérformájúak, amelyeknek a biomechanikai tulajdonságai megközelítik a természetes fogakét. A beültetett műgyökerekre készítjük el a rögzített, illetve az implantátummal stabilizált kivehető fogpótlást. Az implantátum anyaga speciálisan felületkezelt titán.

Fogfehérítés

Miért érdemes a Rendelői Fogfehérítést választani?

  • Ha gyorsan hatásos eredményt szeretnél elérni, akkor érdemes ezt a megoldást választani.
  • Ha a fogaid eredeti színét szeretnéd visszanyerni
  • Ha 5-8 árnyalatot szeretnél változtatni fogaidon
  • Ha tartós eredményre vágysz

Miért érdemes a Beyond Fogfehérítő rendszert választani?

A Beyond® a ma létező egyik legmodernebb fogfehérítési technológia, amely nem csupán a fogak felszínét, hanem a fogak mélyebb rétegeit is képes elérni. Tudni kell róla, hogy hidegfényes rendszeren alapul, ennek köszönhetően elkerülhető a fogak károsodása, roncsolódása amely a hagyományos -meleg fényű- eljárások során a fokozott hőtermelődés hatására gyakran bekövetkezik.

A Beyond® rendszer másik nagy előnye, hogy a kezelés mindössze 40 percet vesz igénybe, így a szükséges előkészületekkel együtt is, egy óra alatt elérhető a kívánt, akár 6-8 árnyalattal fehérebb eredmény. 

Bővebben itt olvashat róla

Ki végzi a kezelést?

Jelentkezzen be online:

Vagy kérjen időpontot telefonon:

XVI. kerület Bökényföldi út:+3616094916, +36303233579

Óbuda Szőlő utca: +36703233579