Szájhigiéniai tanácsadás

Mi okozza a rossz leheletet?

Mi okozza a köznapi nevén a "szájszagot", finom kifejezéssel a rossz leheletet? Ennek a leggyakoribb oka a fogakon megtelepedő lepedék, biofilmből képződő fogkő. A fogkőben mikroorganizmusok százezrei telepednek meg, élő, működő kolóniát létrehozva a szájüregben. Ezen kolóniák anyagcsere termékei leginkább savas kémhatású anyagaival pusztítják a fogak felszínét, ínygyulladást okoznak, és pusztul a fogakat tartó csontszövet is.

Ebben a "gyárban" képződő anyagoknak szaguk van, ami rossz lehelethez vezet. Ezen a fogmosás sem segít, hiszen a mikroorganizmus telepek ott maradnak a fogfelszínen, és tovább termelik a melléktermékeiket. Ilyenkor mindenképp szükség van fogkő eltávolítása.

Miért fontos dentálhigiénikustól megtanulni fogat mosni?

Ha mindenki ismerné a helyes fogmosási technikát, és annak fontosságát, akkor nekünk, fogorvosoknak nem lenne munkánk. :-) Itt még közel sem tart a magyar társadalom. Mi szeretnénk tenni annak érdekében, hogy már kisgyermekkortól tudja mindenki, hogy mivel és hogyan kell naponta legalább 2 alkalommal fogat mosni, mert ez rengeteg fogászati problémát megelőz.

Miért jó az iTop szájhigiénés tanácsadás?

Az iTop szájápolási tanácsadás során személyre szabottan határozzuk meg a fogmosás során használt eszközöket (fogazathoz illő fogkefe, fogselyem, fogköztisztító, adott esetben szájvíz és egyéb kiegészítők). Majd ezt követően a páciens a saját maga gyakorolja a mozdulatokat, amit egy későbbi alkalom során visszaellenőrzünk, újbóli plakkfestéssel. Ez a ma ismert leghatékonyabb módja a helyes fogmosási technika elsajátításának.

Felnőttek is jöhetnek szájhigiénés tanácsadásra?

Természetesen! Minden korosztályt szeretettel várunk, kérjük ne legyen Önben szégyenérzet emiatt. Sosem késő jól megtanulni fogat mosni. 

Ki végzi a kezelést?

Mely rendelőnkben érhető el a kezelés?

A szájhigiénés tanácsadás elérhető a XVI. kerületben és Óbudán egyaránt. 


Jelentkezzen be online:

Vagy kérjen időpontot telefonon:

XVI. kerület Bökényföldi út: +3616094916, +36303233579

Óbuda Szőlő utca: +36703233579