Fogsor rögzítés

Önnek is problémát jelent, hogy mozog a protézise, fogsora? Mi tudjuk a megoldást!

A teljes fogatlan állcsonton gyakran problémát jelent a fogsorok, protézis rögzítése. Ez főleg az alsó állcsonton jelent nagyobb feladatot, ahol kisebb a szilárd csontfelület, több a mozgó rész a szájban. Sokszor minden nyelésre, beszédre, rágásra a fogsor, protézis elemelkedik az állcsontról. Ez komoly problémát jelent a pácienseknél a mindennapi életében.

Van egy új lehetőség! A fogsorok, protézis rögzítése speciális titán tűimplantátumokkal!

Hogyan történik a fogsor rögzítés?

Az eljárás során az ínyen keresztül speciális implantátumokat csavarozunk a csontba és a fogsort speciális patenttal rögzítjük az implantátumokhoz. 

Általában 2-4 implantátumot ültetünk be az állcsontba, amibe egy kis patentban végződő fejet csavarunk. Erre a patentra kattan rá a fogsor, amibe egy szilikon sapkával bélelt kis fém házat építünk be. A fogsort tisztításra ki kell venni a szájból, majd a szájhigiéne elvégzése után visszahelyezni. A fogsor stabilizálódik, és az evésnél, beszédnél sem mozdul el.

Ma már viszonylag vékony 2 részes implantátumok is elérhetőek, ennek előnye az, hogy a patent fej kicsavarozható, és az évek soràn, ha megkopik, akkor cserélhető. Ez az előnye az egyrészes mini implantátumokkal szemben, ahol a patent fejet nem lehet cserélni.

Kinek ajánlott a fogsor rögzítés?

Teljes foghiánynál, általában az alsó fogsor esetében gyakran előforduló probléma, hogy evésnél, beszédnél elmozdul a fogsor. Erre a kellemetlenségre megoldás a fogsor implantátumhoz rögzítése.

Mennyi ideig tart a kezelés fogsor rögzítés esetén?

Az eljárás mindössze körülbelül másfél órát vesz igénybe, és Ön mosolyogva, fixen rögzített fogsorral távozik rendelőnkből, az evés, beszéd nem jelent gondot.
Az eljárás teljesen fájdalmatlan, a kockázata kisebb mint egy foghúzás, helyi érzéstelenítésben elvégezhető.

Hiányos állcsont esetén is lehetséges a fogsor rögzítés implantátummal? 

A korszerűen kialakított titán tűimplantátummal a sorvadt állcsontba is elvégezhető a beavatkozás. A stabilitás érdekében az alsó állcsontba 4 darab, a felső állcsontba 6 darab implantátum szükséges. Az eljárás előtt fogászati Cone Bean CT vizsgálat szükséges.

Ki végzi a kezelést?

Mennyibe kerül a fogsor rögzítés? 

Az alsó fogsor rögzítése 4 darab tűimplantátummal és már 150.000.-/ implantátum ártól elérhető.

Hagyományos implantátummal történő rögzítéshez kérje ajánlatunkat!

Esetenként, ha megfelelő ívű, és jó állapotban van a régi fogsor (néhány hónapja készült), át tudjuk alakítani.

Mely rendelőnkben érhető el a kezelés?

A fogsor rögzítés elérhető a XVI. kerületben és Óbudán egyaránt. 


Jelentkezzen be online:

Vagy kérjen időpontot telefonon:

XVI. kerület Bökényföldi út:+3616094916, +36303233579

Óbuda Szőlő utca: +36703233579