Körhíd, Híd, Korona

Mi a körhíd?

A körhíd, nevével ellentmondva nem kör alakú, sokkal inkább parabola. A nevét onnan kapta, hogy körbeveszi egy állcsonton belül az összes, illetve szinte az összes fogat. Körhídnak akkor nevezik, ha a foghiányokat is pótolva egy állcsontra (vagy a felső, vagy az alsó) vetítve egybe készítik. Ily módon a funkciója a foghiányok pótlásán kívül a maradék fogak sínezése is.

Mikor készítünk körhídat?

Körhídat akkor készítünk, ha a foghiányokat a fogak száma, illetve a hiányok elhelyezkedése miatt csak egybeöntött körhíddal lehet pótolni. Illetve, ha a fogak mozgathatóságának a megfékezésére ezzel a beavatkozással a fogakat össze lehet sínezni.

Mi a körhíd készítésének a menete?

A kezelés előtt mindenképp OP (orthopantomograf) rtg felvételt készítünk, ahol megnézzük a fogak, illetve a csont állapotát. A felvétel és a szájvizsgálat alapján elkészítjük a kezelési tervet, amit a pácienssel egyeztetünk. A fogakat ezek után beérzéstelenítjük, majd preparáljuk (rendelőnkben a fogágy védelme érdekében vállas előkészítéssel preparálunk). A preparálás után lenyomatot veszünk mindkét fogsorról, majd a harapást rögzítjük. A fogtechnikai laborban a lenyomatok alapján megmodellezik a fogsorokat, majd elkészítik a körhíd vázát. A vázat rápróbáljuk a preparált fogakra, majd ezután a labor elkészíti a teljesen élethű, és esztétikus fogakat. Az elkészült körhidat biokompatibilis anyaggal a szájba cementezzük.

A preparálás után a munka elkészültéig a csonkokat fluoridos védelemmel látjuk el, igény esetén ideiglenes koronákat készítünk.

Milyen anyagból készül a körhíd?

A körhídjaink, hídjaink, koronáink allergiamentes fémvázból és teljesen élethű porcelán leplezéssel, illetve korszerű technológiával fémmentes cirkon vázra élethű porcelán leplezéssel készülnek.

Ki végzi a kezelést?

Mennyibe kerül?

Egy fog most, allergiamentes fémből teljesen élethű porcelán leplezéssel 72.000 Ft, ezt kell megszorozni az elkészítendő fogak számával.

Példa: Önnek felül a jobb felső hatostól a bal felső hatosig kell készíteni körhidat porcelán leplezésű fémkerámiából, ez összesen 12 fog, tehát 12x72.000 Ft-ba fog kerülni, nem számít, hogy közben hány foga hiányzik.

Nincsenek rejtett költségek!

Mit tartalmaz az ár?

A körhíd készítésének az ára az érzéstelenítést (függetlenül az érzéstelenítő adagjától), a preparálást,a csonkon szükséges kisebb cementtöméseket, a lenyomatot, a fluoridos csonkvédelmet, a próbákat, a ragasztást tartalmazza.

Amit nem tartalmaz az ár:

Az ideiglenes fogpótlást, az esetleg szükséges gyökérkezelést, gyökértömést, a csonkfelépítést. Ezekről az első vizsgálatkor kezelési tervet és árajánlatot adunk.Jelentkezzen be online:

Vagy kérjen időpontot telefonon:

XVI. kerület Bökényföldi út:+3616094916, +36303233579

Óbuda Szőlő utca: +36703233579