Kerámiahéjak

Mi az a kerámia héj?

A préskerámia héjak rendkívül vékony, ugyanakkor ellenálló porcelán lapocskák. A 0,4 mm, azaz kontaktlencse vékonyságú lapocskák kémiai ragasztás útján kerülnek fel a fogak külső felszínére, drámaian javítva azok esztétikai megjelenését.

Kinek és milyen esetejben ajánljuk a kerámia héjakat?

A kerámia héjak kiválóan alkalmasak arra, hogy megváltoztassuk a mosoly teljes megjelenését, legyen szó a fogak színéről formájáról, vagy elhelyezkedéséről.

Milyen esetekben nyújt megoldást a mosoly átalakítására a héj?

- ferde fogak

- nagy rések a fogak között

- hibás fogfelszínek eltüntetésére

- rövid, túl kicsi fogak esztétikai kezelésére

- elszíneződött fogak kezelésére

- elégedetlen a fogai formájával, színével, és tartós eredményre vágyik

- régi fogpótlásáról lepattant a leplezés, és nem szeretné lecseréltetni

- mosolyát szeretné harmonikusabbnak látni

Lumeneers esztétikai héjak - megoldás minimum 20 évre

A LUMINEERS BY CERINATE esztétikus héjak szabadalmaztatott, speciális kerámiából készülnek, melyek egyedülállóan a világon, klinikailag bizonyítottan több mint 20 éves tartóssággal rendelkeznek. Ez a szabadalmaztatott CERINATE technológia lehetővé teszi, hogy szinte kontaktlencse vékonyságú porcelánhéjakat állítsanak elő amerikai technológiával, svájci minőségben, és precizitással. Ezzel a technológiával foganyag eltávolítása nélkül, esetenként minimális polírozással, tökéletes mosolyt tudunk varázsolni pácienseinknek, TELJESEN FÁJDALOM MENTESEN, még injekció sem szükséges! A héjakat speciális nagyon erős, és tartós ragasztással rögzítjük a fogfelszínre, szükség esetén a már meglévő pótlásra. Így varázsolunk ragyogó színű, és formájú fogakat pácienseinknek.

Hogyan történik a kezelés?

A mosoly átalakítás kerámia héjakkal teljesen fájdalommentes kezelés, melynek lépései az alábiak:

Konzultáció - az első alkalom során átbeszéljük, hogy Önt mi zavarja a mosolyában és arra milyen lehetséges kezelési alternatívák vannak.

Mosolytervezés - ezt követően megtervezzük az Ön arcához illő és igényeihez illeszkedő mosolyt.

Fogak előkészítése - a kerámia héjak felragasztása mindössze minimális foganyag vesztéssel jár. A fogfelszínt felpolírozzuk, erre tapad majd rá a kerámia héj.

Próba - a fogak előkészítését követően lenyomatot veszünk, ami alapján a fogtechnikus mester elkészíti a gyönyörű, ugyanakkor élethű kerámia héjakat.

Ragasztás - amennyiben a próba során tetszik az új mosolya, a kerámia héjakat századmilliméter pontossággal felragasztjuk a fogakra.

A kezelés általában 3 fogászati vizit során valósul meg.


GYIK


- Mi a különbség a direkt és indirekt héjak közt?

A direkt héjat a fogorvos készíti el, a fog színével megegyező, esztétikus tömőanyaggal. Míg indirekt héjak esetén fogtechnikus mesterrel közösen dolgozunk, a fogorvos megtervezi a mosoly, előkészíti fogakat, a fogtechnikus pedig elkészíti a héjakat kerámiából..

- Mennyire tartós a kerámia héj?

A megfelelő szájhigiénia betartásával, valamint a rendszeres időközönként beiktatott fogászati ellenőrző vizsgálatok mellett akár 10-15 évig is élvezhetjük egészséges és gyönyörű mosolyunkat.

- Várható-e, hogy a fogaim romlani kezdenek a minimális előkészítés miatt?

A kezelés során a fogállomány minimális megmunkálására van csak szükség. Csupán annyi foganyag kerül eltávolításra, amennyi szükséges a héjak megfelelő illeszkedéséhez és az elvárt, optimális esztétikai eredmény eléréséhez. Fogorvosaink minden esetben maximális gondossággal végzik el a teljes kivitelezést, odafigyelve pácienseink egyéni anatómiai és genetikai adottságaira.

- Könnyen leeshet a fogaimról a kerámia héj?

A kerámia héjak szilárdan rögzülnek a fogakhoz és megfelelő tervezés és felhelyezés során nem eshetnek le. Bizonyos körülmények között azonban előfordulhat, hogy a héjak leválnak. Rágás közbeni erős terhelés vagy például a fogakat érintő rossz szokások, mint például a fogak csikorgatása, hosszú távon ronthatják a héjak tartósságát.

- Mi történik ha leesik a kerámia héj?

Ha a kerámia héj leesik, fontos, hogy mielőbb keresse fel a fogorvosát! A vizsgálatkor során a fogorvos eldönti, lehetséges-e a levált korona visszaragasztása, vagy új korona elkészítésére van szükség.

- Várandósság, vagy szoptatás alatt lehet-e kerámia héjakat felragasztani?

Az ilyen típusú beavatkozások során használt anyagok biztonságosak, de általános szabály, hogy csak olyan beavatkozásnak vesse alá magát várandóssága és a szoptatás alatt, amely feltétlenül indokolt.


Ki végzi a kezelést? 

Mennyibe kerül a héj készítés?

Rendelőnkben a mosoly megújítás készülhet direkt, vagy indirekt héjakkal.

Direkt héj kompozitból már 45 000 Ft-tól/fog
Kerémia héjak már 95 000 Ft-tól/fog

Mely rendelőnkben érhető el a kezelés?

A mosolymegújítás direkt, vagy indirekt (kerámia) héjakkal elérhető a XVI. kerületben és Óbudán egyaránt.


Jelentkezzen be online:

Vagy kérjen időpontot telefonon:

XVI. kerület Bökényföldi út: +3616094916, +36303233579

Óbuda Szőlő utca: +36703233579